News
51

De kunst van het communiceren met collega’s

Is er een gelijkenis tussen de kringetjes die bijen boven de bloemen trekken, de roep van de walvissen in de oceanen en de waarschuwingsstoffen die mieren uitscheiden? Op het eerste gezicht niet! En toch gebeurt net hetzelfde wanneer jij ’s morgens glimlacht naar een collega of je stem verheft tijdens een vergadering: communicatie.

Op het werk, thuis, wanneer we op stap gaan ... Voortdurend communiceren we met onze omgeving. Bewust, onbewust, visueel, gevoelsmatig, chemisch of auditief: onze communicatie is een teken van welzijn, waarschuwing, wilskracht, erkenning ... Communicatie is dus onmisbaar!

Daarom is het op het werk zo belangrijk om te communiceren en de interactie aan te gaan met je collega’s. Want alleen dan kun je dingen delen en samen gemeenschappelijke doelen bereiken. Door te leren hoe je iets moet zeggen, door medeleven te tonen en door assertief voor de dag te komen, kunnen werknemers dag na dag samenwerken aan het succes en de ontwikkeling van hun bedrijf.

Veel leesplezier!

Nieuwsbrieven

  • Goed communiceren, wat is dat precies?

    Bestaan er technieken om te leren zeggen wat je wilt zeggen? Welke regels gelden er? Staan alle collega’s ervoor open? Weten bedrijven hoe belangrijk duidelijke communicatie tussen alle medewerkers is? Wat hebben de communicatieprofessionals daarover te zeggen? Enkele antwoorden.

Inspiratie

  • Eén op de vier werknemers heeft een vijand op het werk

    Soms wíl je gewoon helemaal niet meer goed communiceren met iemand ... Dat geldt voor 25% van de werknemers. In 2018 hield Randstad een grote enquête over ‘De andere kant van werk’ die insloeg als een bom.

  • Assertiviteit, dé sleutel voor vlotte communicatie

    Uiteraard moet je eerst achterhalen met wie je precies communiceert, maar ook assertiviteit kan je helpen om een gezonde, duurzame relatie op te bouwen met je collega’s.

Wist je dat?

  • 77%

     “Je bent niet flexibel genoeg”,Je toont niet genoeg karakter”, “Je bent niet genoeg beschikbaar”. 77% van de werknemers beschrijft hun collega’s aan de hand van wat ze níet zijn in plaats van wat ze wél zijn!