ist je dat?

 • FlirtFlirt

  51% van de mannen (49% van de vrouwen) meent dat de werkomgeving zich leent voor een flirt of zelfs een liefdesrelatie.

  Bron : Observatoire Tissot des relations au travail – Opinionway

 • 41%41%

  41 % van de vrouwen die deeltijds werken, doet dit om voor hun kinderen of ouders te zorgen, terwijl dit percentage voor mannen maar op 23 % ligt.

 • 38%38%

  Volgens Eurostat neemt jaarlijks 38 % van de Belgische werknemers deel aan een opleiding, waardoor België tot de Europese middenmoot behoort.

 • 56%56%

  56% van de Europese managers vindt tussen 10 en 12 uur het ideale tijdstip om te vergaderen.

 • 387M$387M$

  Minder dan drie uur na een tweet van Bernie Sanders was de beurskoers van Ariad met 15 % gedaald – goed voor een verlies van 387 miljoen dollar.

  Op 14 oktober 2016 publiceerde Bernie Sanders, de (verliezende) kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, een tweet waarin hij het opnam tegen het farmaceutische bedrijf Ariad. “De hebzucht van de laboratoria is ongelooflijk: Ariad heeft de prijs van een geneesmiddel tegen leukemie verhoogd tot bijna $ 199.000 per jaar.” Minder dan drie uur na de tweet was de beurskoers van Ariad met 15 % gedaald – goed voor een verlies van 387 miljoen dollar.

 • €119€119

  Belgen geven wekelijks gemiddeld 119 euro uit aan voeding.

  Bron: Observatoire de la Consommation Alimentaire.

 • 1.5881.588

  Volgens de barometer 2018 van Touring Mobilis zijn de 'kleine structurele vertragingen', dat zijn de periodes waarin 100 tot 250 kilometer file wordt geregistreerd, vorig jaar gestegen tot 1588 uur. Dat is acht dagen meer dan in 2017.

 • 77

  Mensen die dankbaarheid kunnen voelen en uitdrukken, leven naar verluidt gemiddeld zeven jaar langer.

 • 60%60%

  60% van de beroepen van 2030 bestaat nog niet en meer dan 40% van de huidige beroepen zal over twintig jaar verdwenen zijn.

 • max 6max 6

  Het Ringelmann-effect is de neiging van individuele leden van een groep om steeds minder productief te worden naarmate de groep groter wordt. Dat effect werd ontdekt door de Franse landbouwingenieur Maximilien Ringelmann, die tot het besluit kwam dat het management en de efficiëntie van een team van meer dan 6 personen vaak problemen oplevert.

 • 1111

  Zoveel uren werkten de Belgen gemiddeld minder in tien jaar tijd. In 2013 werkte de Belg 1.581 uur, terwijl hij tien jaar eerder nog aan 1.570 uur zat. In 2013 bedroeg de gemiddelde werktijd in de OESO-landen 1.770 uur.

 • 5656

  Het aantal expats in de wereld wordt vandaag geschat op 56 tot 57 miljoen: 56% vrouwen, 44% mannen, met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 43 jaar.

 • 42,2%42,2%

  Volgens een enquête van de Britse CV-library, een platform voor werkzoekenden, heeft 42,2% van de werknemers een work wife/husband gevonden of hopen ze er één te vinden.

   

 • 41%41%

  Extralegale voordelen zijn goed voor 8% van de inkomsten van een jonge werknemer en tot 22% van de inkomsten van een topmanager. Na 10 jaar anciënniteit kan dat oplopen tot 41% van het jaarlijks nettoloon.

 • 47%47%

  In België vreest 47% voor een faillissement, terwijl dat in de Verenigde Staten slechts 31% is. Daar wordt een faillissement immers niet als een mislukking beschouwd maar als een leerproces.

 • 17%17%

  Momenteel is bijna 17% van de werknemers in België telewerkend. De meeste dat is 12%, werken gemiddeld 1 dag per week van thuis uit. Gevolgd door bijna 4% die 2 dagen per week telewerken. Deze 17% van de telewerkers vermijdt 5% van het woon-werkverkeer.

 • Test!Test!

  In een rekruteringsprocedure worden soms bepaalde testen gebruikt. De hipste van het moment? De enneagramtest, een methode voor persoonlijke ontwikkeling. De bedoeling van deze test is het persoonlijkheidstype van de kandidaat te bepalen. Deze methode wordt vandaag ook gebruikt bij rekruteringen.

  => Doe de test even zelf! Het duurt maar tien minuten.

 • Rotate!Rotate!

  Sinds enkele jaren horen we in brainstormsessies ‘rotate’ of ‘wisselen’. Deelnemers worden zo aangemoedigd om van plaats te veranderen met de persoon links van hen. Deze methode is gebaseerd op het idee dat fysiek veranderende plaatsen het mogelijk maken om ook mentaal te bewegen en zo nieuwe ideeën voort te brengen. In het Engels wordt dit een Hokie Pokie genoemd. En als het geen ideeën oplevert, dan heeft het op zijn minst iedereen even laten lachen.

 • LaboritLaborit

  In ons dagelijks werk wordt prioriteit gegeven aan projecten waarin we meteen floreren. Henri Laborit (chirurg en neurobioloog die zijn naam gaf aan een wet van tijdsbesteding: de wet van Laborit) heeft aangetoond dat om echt effectief te zijn, men juist het tegenovergestelde moet doen en moet beginnen met het meest afschrikwekkende om uitstelgedrag te vermijden.

  Bron

 • disruptiondisruption

  De term verstoring of disruption van het Latijnse woord disruptus komt, het voltooid deelwoord van het werkwoord disrumpere wat in stukken breken, barsten, breken wil zeggen. Daarnaast is de term DISRUPTION een handelsmerk van het agentschap TBWA sinds 1992, geregistreerd in 36 landen.

  36 landen, waaronder de Europese Unie, de Verenigde Staten, Rusland, India en Japan. Dit bureau biedt een creatieve methodologie om zijn klanten te ondersteunen bij alle nieuwe uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

  Bron

 • 64%64%

  In België kampt 64% van de mensen met stress op het werk.

 • 85%85%

  52% van de Belgen zegt gelukkig te zijn, 33% zegt dat ze heel gelukkig zijn.