News
22

Vallen en weer opstaan

In het professionele milieu is falen een integraal onderdeel van het proces. Een collega die een, volgens jou, onverdiende promotie krijgt. Een lagere afrekening dan verwacht. Een faillissement, ontslag of weigering op loonsverhoging. Sommigen zeggen dat de onvoorspelbaarheid van het leven, het net zo mooi maakt. Maar het kan soms moeilijk zijn om dat in te zien, zeker op het moment dat iemand in een mislukking ‘leeft’. En toch bestaan er tips, trucs en voorbeelden die aantonen dat je na falen sterker kan terugkomen. Hiervoor moet je jezelf enkele vragen stellen, waarvan er één essentieel is: “En wat doen we hierna?”.

 

Nieuwsbrieven

  • Hoe sta je na een tegenslag weer op?

    Grote professionele prestaties zijn vaak voorafgegaan door bittere mislukkingen. De grootste bazen ter wereld, de grootste sterren hebben bijna allemaal een moment meegemaakt waarop ze volledig opnieuw moesten beginnen. Er bestaan tips en trucs om mislukkingen te overwinnen en om er afstand van te nemen. Falen is een ervaring die je moet vieren omdat je de kans krijgt om meer over jezelf te leren. Falen is in feite een stap zoals elke andere op de weg naar professioneel succes.

Inspiratie

  • Vier mislukkingen !

    Het lijkt op het eerste zicht misschien vreemd, maar het publiekelijk erkennen van falen en het positief vieren van mislukkingen is een goede manier om deze te rationaliseren en een ‘bladzijde om te slaan’.

  • En bij anderen?

    Wat hebben Elvis Presley, Walt Disney, Michael Jordan, Steve Jobs, J.K. Rowling en Steven Spielberg met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal één of meerdere mislukkingen meegemaakt.

Wist je dat?

  • 47%

    In België vreest 47% voor een faillissement, terwijl dat in de Verenigde Staten slechts 31% is. Daar wordt een faillissement immers niet als een mislukking beschouwd maar als een leerproces.