News
02

Veni Vedi Vici

Wat is het verschil tussen zij die succes hebben en zij die ervan dromen succesvol te zijn?

Het antwoord lijkt eenvoudig: een mix van geloof en daden. Een mix & match tussen onwankelbare hoop en daden die zijn afgestemd op diezelfde hoop. In deze editie bieden we je enkele sleutels aan om dit te bereiken.

Nieuwsbrieven

 • Positieve visualisatie

  Open Space by Edenred reikt je enkele concrete, gebruiksklare sleutels aan. Door al deze elementen loopt een rode draad: jezelf leren kennen. Weten wie je bent, je sterke en zwakke punten, je capaciteiten en beperkingen kennen en respecteren.

  Open Space reikt je enkele concrete, gebruiksklare sleutels aan:

  1.  Haalbare en positieve doelstellingen bepalen
  2.  Leren anticiperen
  3.  21 minuten vroeger opstaan
  4.  Nederig leren worden
  5.  20 minuten per dag mediteren

  Door al deze elementen loopt een rode draad: jezelf leren kennen. Weten wie je bent, je sterke en zwakke punten, je capaciteiten en beperkingen kennen en respecteren.

  Door haalbare doelstellingen te bepalen, kun je een actieplan met duidelijke stappen opstellen. Kies een vaste richting en laat al je daden samenlopen op diezelfde koers. Positiviteit vervat het idee dat deze doelstellingen worden gerealiseerd voor jezelfen voor je eigen ontwikkeling, en niet tegen iets of iemand zijn gericht. Een duidelijke tabel (digitaal of papier) met daarin alles wat je inspireert kan daarbij een grote hulp zijn.

  Anticiperen: door je omgeving en je kennis daarvan waar te nemen. Dominique Ringler, coach van de groep Tuuurtle, illustreert: “We gebruiken de schildpad als mantra om aan onze coaches uit te leggen dat traagheid goed is om snelheid te maken. Ze heeft het vermogen zich in zichzelf te keren om te herbronnen en ze is er vooral al zo lang (al lang vóór de dinosaurussen!) dat ze perfect leerde anticiperen, zich leerde aanpassen en zichzelf door en door kent.” Een zekere, duurzame realisatie boven een snelle en vluchtige daad.

  Door 21 minuten vroeger op te staan, kun je jezelf voorbereiden op een positieve en productieve dag. Het programma:

  • 7 minuten zachte (stretch)oefeningen om het lichaam in zachtheid te wekken. Sta nooit bruusk op!
  • 7 minuten om de mantra's te herhalen die we de hele dag zullen gebruiken om onze acties te verwezenlijken. Voorbeeld: kalmte, actie, goedheid, waarneming, ...
  • 7 minuten mediteren: mediteren betekent niet dat je aan helemaal niets denkt, maar dat je je hoofd leegmaakt. In de stilte kunnen de voornemens die je net genomen hebt zich in je geest verankeren.

  Nederigheid als antwoord op de arrogantie rondom ons: Om bij het voorbeeld van de schildpad te blijven: de haas werd de dupe van zijn arrogantie. De schildpad, die zichzelf goed kent, bepaalt doelstellingen op basis van haar kennis van haar eigen kunnen, zonder overijverig te willen zijn. Sustainability.

  Mediteren: neem in de loop van de dag 4 x 5 min de tijd om te mediteren en even tot rust te komen. Maak je hoofd leeg. Trek je eender waar terug, zelfs op het toilet, laat even alles vallen en laat de rust haar werk doen.

  Leg je daar volledig op toe en herhaal deze oefening zo vaak mogelijk.

Inspiratie

 • De som der leiderschappen.

  Deze Ted oppert het idee dat ieder van ons een leider voor zijn werkteam kan zijn. De kracht van een groep is de som van de individuele bijdragen. Door de leider in ons naar boven te halen, kan een heel team zijn doelstellingen bereiken. Iedereen is zichzelf uiteindelijk het naast.

  Door de leider in ons naar boven te halen, kan een heel team zijn doelstellingen bereiken. Iedereen is zichzelf uiteindelijk het naast.

   

   
 • De inlossing van doelstellingen hangt af van de leeftijd en het geslacht.

  Het lijkt erop dat we niet allemaal gelijk zijn als het op het inlossen van doelstellingen aankomt. Uit een Canadese peiling blijkt dat de jongste generaties meer belang hechten aan de inlossing van doelstellingen dan de oudere generaties.

  88% gaf te kennen dat de bepaling van doelstellingen belangrijk is voor zijn/haar prestaties op de werkvloer.

  5 belangrijke tips om je doelstellingen te bepalen:

  1. Trek je terug om te kunnen focussen.
  2. Wees precies.
  3. Denk ver vooruit en neem dan wat afstand.
  4. Vraag hulp aan je beheerder.
  5. Schrijf ze op.

  Nu je de handleiding hebt, kun je erin vliegen.

   

  Bron: http://www.newswire.ca/fr/news-releases/letablissement-dobjectifs-compte-pour-les-travailleurs-canadiens-661846073.html

   

Wist je dat?

 • 26%

  26% van de collectieve intelligentie van een groep komt van de emotionele intelligentie van ieder individu. Inzicht: als je bereid bent naar de emotionele gesteldheid van anderen te luisteren, zul je de prestaties van de hele groep verbeteren.Emoties en prestaties lopen in dezelfde richting ...

   

  Bron: Carnegie Mellon University, Pittsburgh.